قدیمترها اغلب خانوادهها رب گوجه را در منزل تهیه میکردند وکمتر کسی حاضربود رب مصرفی خود را خریداری کند اما رفتهرفته با راهاندازی کارخانههای تولید کننده این محصول و تغییر شکل سبک زندگی دیگر کمتر کسی به روش سنتی و معمول گذشته رب را در منزل تهیه میکند؛ خوشبختانه صنایع غذایی اسمیف با افزایش سطح کیفی محصولات خود و بدون استفاده از مواد نگهدارنده سعی کرده علاوه بر حفظ ارزش غذایی گوجه فرنگی پاسخگوی مناسبی برای نیاز مصرفکنندگان باشد؛ اما همیشه در کنار محصولات با کیفیت و معتبر محصولات غذایی فاقد کیفیت و نامعتبر در بازار مصرف به فروش میرسند و بههمین دلیل افزایش سطح آگاهی مصرف کنندگان نسبت به معیارهای کیفی محصولات غذایی، بسیار حایز اهمیت است
بعد از اینکه گوجه از مزرعه چیده و شستشو میشود، پخته شده و پوست آن کنده میشود و مخلوط غلیظی از محصول بهدست میآید که در مراحل بعدی میکروب زدایی و پاستوریزه میشود و پس از بستهبندی و انجام این مراحل برای پخش به بازار آماده میشود این شمای کلی از روند تولید رب گوجهفرنگی است
اسمیف با استفاده از ماشین آلات روز اروپا تمامی مراحل را در شرایط کاملا استریل و بدون دخالت دست برای استفاده مشتریان عرضه میکند .
در ابتدا اعتماد به برند اولین گام خرید مطمئن و عقلانی است؛ بعد از خرید و باز کردن درب فلزی قوطی باید در یخچال قرار بگیرد؛ از قرار دادن قاشق چرب و آغشته به مواد غذایی به محصول خودداری شود تا رب دچار کپک نشود.
موضوع مهمی که در شناخت وجود رنگ مصنوعی به محصول کمک میکند این است که عموما رنگهای مصنوعی از خود ردی بهجای میگذارند به این صورت که وقتی محصول را مصرف میکنیم ردی از رنگ بر زبان بهجای میماند.
رنگهای طبیعی روی زبان نمیماند اما رنگ مصنوعی باقیمانده و به سرعت هم از بین نمیروند. علاوه بر این موضوع توجه به عدد بریکس اهمیت زیادی دارد این عدد بر روی قوطی رب درج میشود و همانطور که گفتیم میزان مناسب آن بین ۲۶ تا ۳۰ است همانطور که مشاهده میکنید این عدد در قوطی رب اسمیف بین 27 % تا 29 % می باشد.
بحث ارزش غذایی محصولات غذایی و روش صحیح مصرف آنها از موضوعات مهمی است که در وهله نخست انتخاب باید از سوی مصرف کننده موردتوجه قرار بگیرد؛ رب گوجه فرنگی از محصولاتی است که ماده اولیه اغلب غذاهای ایرانی بوده و مصرف زیادی دارد.
اینکه این رب باید در چه شرایطی تولید شود و به چه صورت طبخ و نگهداری شود در حفظ ارزش غذایی آن اهمیت زیادی دارد. با دکتر مریم صفابخش ، متخصص تغذیه ورژیم درمانی در اینباره به گفتوگو نشستیم.
ارزش غذایی رب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی از خانواده سبزیجات و منبع خوبی از ویتامینها، املاح و برخی از آنتیاکسیدانها است. برای مثال غنیترین منبع آنتی اکسیدان «لیکوپن» که از خانواده پیش سازان ویتامین آ است در گوجه موجود است. این سبزی ارزش غذایی بسیار خوبی دارد و منبع غنی ویتامین سی وپتاسیم بوده و مقداری حاوی فیبر است. گوجه فرنگی یکی از سبزیهای با ارزش غذایی بوده و اگر تازه مصرف شود، خاصیت آن بیشتر است به این دلیل که به شکل تازه ویتامینهای آن از دست نمیرود و اگر حرارت ببیند بدون شک خیلی از ویتامینهای موجود نظیر ویتامین سی که به حرارت حساس است، مقداری کاهش مییابد. برعکس «لیکوپن» موجود در گوجه با حرارت دیدن افزایش مییابد.